9
Intervju

HRVATSKA TENISERKA MARIANA DRAŽIĆ: Oduševljena sam Beogradom i srdačnošću Srba, slični su kao moji Dalmatinci

Objavljeno: 11.07.20 u 12:15

HotSport vas je već upoznao sa jednom od najlepših teniserki Balkana Marianom Dražić, a hrvatska teniserka polako osvaja i Srbiju.

Ćerka jednog od legendarnih fudbalera Hajduka iz Splita Darka Dražića odlučila se da ostane u sportskim vodama, ona polako osvaja teniski svet. Mariana se po prvi put nalazi u Beogradu gde učestvuje na turniru ‘Eastern European Championship’ koji se održava na terenima Teniske akademije Janko Tipsarević.

PRELEPA HRVATSKA TENISERKA ZA HOTSPORT: Ne bih imala ništa protiv da zaigram za Srbiju, sviđa mi se Novakova srčanost!

– S obzirom da je ovo moj prvi put da sam u Beogradu mogu reći da mi je grad u top tri po sveukupnom utisku. Kada se sagleda okolina, ljudi su jako prijatni i uslužni. Najsličniji mojim Dalmatincima po mentalitetu, moja baka je išla u 5. beogradsku gimnaziju u Beogradu i od nje sam slušala stalno o tom predivnom gradu i nije pogrešila, jednostavno sam očarana i oduševljena.

Prelepa Hrvatica je u jakoj konkurenciji kao drugoplasirana u grupi B izborila učešće na završnoj Masters nedelji turnira.

Jedina sam se iz Hrvatske odazvala igranju na turniru, odigrala sam dobro i pobedila neke bivše top 150 WTA igračice i nadolazeće nade, te posle pet pobeda završila sam kao drugoplasirana u svojoj grupi i tako osigurala igranje Mastersa naredne nedelje. Mislim da sam pokazala da znam igrati dobar tenis pored bavljenja manekenstvom kako neki to vole isticati, umanjujući moj trud, ali to više govori o njima nego o meni.

O Janku Tipsareviću govorila je u superlativu.

– Janka sam upoznala, svakodnevno je na terenima, čuli smo se telefonom pre nego što sam došla i već danima imam osećaj kao da se znamo vrlo dugo, prijatan je i ljubazan. Veliki čovek, hvala mu na pozivu da učestvujem na Istočno evropskom šampionatu. Svaka mu čast na vrhunskoj organizaciji ovakvog turnira, samo reči hvale imam, ne sećam se kada mi je na nekom turniru bilo ovako lepo.

Nezaobilazna je bila i poseta Kući cveća.

– Smatram da je to deo istorije, odati počast čoveku koji je nazaslužniji za pobedu nad fašizmom na ovim prostorima, videte da idanas imamo takvih problema u regionu.

Za kraj razgovora otkriva nam koji deo Beograda joj se najviše dopao.

– Fasciniralo me je Dedinje i Kalemegdan, ali teško se čovek može odlučiti koji deo grada je najlepši, teško je napraviti razliku između starog i novog Beograda – zaključak je Mariane Dražić.

FOTO: Privatna arhiva – Mariana Dražić

0
0

9 Komentara

  1. Vajo ‘sveznajući’ ne pravi se puno pametan. Evo mene Dalmatinca, nemam srpsko porijeklo, a ni prezime mi ne završava na ‘ić’. Ali, mojoj babi je prezime završavalo na ić prije nego se udala za moga dida i šta san ja sad?? Doveja si me u zabludu, a za sve je ‘kriv’ dida šta nije gleda u babino prezime kad je ženija. Ha ha ha, Bože oslobodi, šta van sve pada na pamet.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa dobro Marko, nisam rekao da ste svi iz Dalmacije poreklom Srbi. Eto, ti si jedan od onih koji izgleda i nisu, Mada, govoriš srpskim jezikom ( hrvatski originalni jezik je kajkavski), nosiš ime Marko ( to je najčešće srpsko ime , mada je i internacionalno),, baba ti je na ić, a dedino poreklo i ne znam. Ali ne ljuti se, nisi ti kriv što je katolička crkva skoro hiljadu godina prevodila pravoslavce u katolike, pa posle od njih napravila Hrvate.

      0
      0
      Odgovori
  2. ma neznam niti me zanima ima li ova devojka srpske korene ili nema , ma nije ni vazno ali toliko je lepa da to nije opisivo .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter