Niko me iz Srbije nije direktno pitao, ali ne bih imala problem da zaigram za Srbiju rekla je Mariana Dražić.

Dosta je bure u regionu podiglo nezadovoljstvo talentovane hrvatske teniserke Mariane Dražić koja je zbog lošeg tretmana u reprezentaciji Hrvatske podigla glas. Dražićeva je rođena u Makarskoj 8. januara 1995. godine, a tenisom se bavi od svoje osme godine. Ljubav ka sportu nasledila je od svog oca Darka Dražića koji je dugi niz godina nastupao za Hajduk iz Splita, a nosio je još dresove Solina, Fortune, Šibenika…


U karijeri je važila za jednu od najperspektivnijih mladih teniserki, a na ETA rankingu za igračice do 16 godina našla se među 20 juniora u Evropi. Dražićeva je višestruki državni prvak u raznim kategorijama, te je bila član svih reprezenativnih selekcija (u12, u14, u16 i juniorskog FED kupa) reprezentacije Hrvatske. Za HotSport je govorila o odnosima u reprezentaciji Hrvatske, svom nezadovoljstvu, Novaku Đokoviću, tenisu u Srbiji i mogućnosti da zaigra za Srbiju.

FOTO: Privatna arhiva

– Prvenstveno, povod za moje nezadovoljstvo je već skoro dvogodišnje ignorisanje mene od stranice selektorke Hrvatske i nekih ljudi iz saveza. Takođe i neodgovaranje na moje upite zbog čega je baš povedena igračica bez rankinga i zašto za mene nema mesta u reprezentaciji. Posebno ako se uzme u obzir da sam do sada nastupala u svim kategorijama po generacijama u 12, u 14, u 16, kao i juniorski FED kup. Sa samo 16 godina bila sam 4 puta državna prvakinja. U protekloj sezoni osvojila sam pet titula u dublu i igrala deset puta u finalu. Malo je žalosno da na ovakav način mene da promenim državu, posebno jer je moj otac Darko Dražić bio jedan od začetnika reprezentacije Hrvatske- ističe se Mariana.

Zbog takvog tretmana čak i razmišlja da zaigra za drugu reprezentaciju, zemlje iz regiona primetile su njen talenat i ponuda već ima, Mariana otkriva da li bi razmotrila i igranje za Srbiju.

– Istina je, ima indirektnih i direktnih ponuda od zemalja u regionu, ali iz Srbije me niko direktno nije pitao, ne bih imala problem sa time da zaigram za Srbiju, s obzirom na svoje stavove, pogled na svet – otkriva Dražićeva.

Otkriva ko su joj idoli i kakve sličnosti ima sa Anom Ivanović.

– Kao mlađu su me često nazivali hrvatskom Anom Ivanović, zbog osmeha i jakog forhenda, volim igru Rodžera Federera i Karoline Voznjacki – ističe hrvatska teniserka.

FOTO: Privatna arhiva

U javnosti joj je dodeljen epitet jedne od najlepših teniserki regiona.

– Svakoj devojci prija kada čuje komplimente, tako i meni, ali bih više volela da budem poznata po svom tenisu – dodaje Mariana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mo Salah i Dejan Lovren! Srećna Nova Godina sviju! 😂❤️ #SrecnaNovaGodina #Lovren #MoSalah #Liverpool

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Za kraj razgovora istakla je Dražićeva da u Srbiji ima dosta prijatelja u teniskim krugovima, Novaka Đokovića voli da gleda zbog njegove borbenosti.

Volim da gledam Novaka kako igra i dopada mi se njegov karakter i srčanost koju ima i kako uvek ostavlja srce na terenu, iz Srbije imam dosta prijatelja tenisera i teniserki sa kojima sam svakodnevno u kontaktu – rekla je Mariana Dražić u razgovoru za HotSport.

FOTO: Privatna arhiva / Mariana Dražić