Srpski pulmolog i član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branimir Nestorović ponovo je govorio o Novaku Đokoviću.

On je u razgovoru za Informer govorio o srpskom teniseru, još jednom je ponovio da neće dozvoljavati da niko napada Đokovića.


– Srpski teniser Novak Đoković je najbolji naš ambasador i ne dozvoljavam da ga napadaju. Ne dozvoljavam da neko kaže nešto protiv Novaka. On je mnogo učinio za našu zemlju. Ja znam njegovu karijeru u prste i zato mogu da kažem da je on sve sam uradio, imao je samo pomoć svoje porodice. S druge strane, Novak je Srbiji vratio neuporedivo, ne samo finansijki već i ugledom. On je uzoran sportista, koji se uvek trudi da pomogne. Pomogao je tokom ove situacije sa koronavirusom, a i znam da je Novak nabavio sanitetska vozila na Kosovu – kaže Nestorović.

NOLETOV STAV O VAKCINAMA NE JENJAVA: Oglasio se i doktor Nestorović – ‘Ne dam na Novaka, on je veliki Srbin’

Medicinski stručnjak govorio je i o prošlogodišnjem Vimbldonu. Smatra da je turnir bio namešten kako bi ga Švajcarac osvojio.

– Vi kad gledate one sa kojima on igra, to je sve industrija. On je anomalija u tenisu. Da li ste videli nekad Rodžera da maše zastavom na kraju meča? Možda Nadal, ali kad je reprezentacija u pitanju. Oni su više solisti. Ja razumem zašto ga stranci napadaju, ali ne zašto naši. Ja znam i da je na Vimbldonu 2019. godine bilo sve namešteno da Rodžer Federer osvoji taj turnir, da pobedom završi karijeru. I protivnici su mu bili namešteni. Ako se sećate došla je cela kraljevska porodica tad, ali je Novak to pokvario – poručuje Nestorović.