1
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP ŠANGAJ: Trči Endi, trči; Đoković odučio Mareja od tenisa

Objavljeno: 17.10.15 u 15:20

U polufinalu Mastersa u Šangaju sastali su se trenutno prvi i drugi teniser sveta – Novak Đoković i Endi Marej, ali meč je ličio na sve drugo osim na duel dva najbolja igrača na planeti.

Đoković je posle samo nešto više od sat vremena igre (67 minuta) do nogu potukao Škotlanđanina sa ubedljivih 2:0, po setovima 6:1, 6:3, zabeleživši tako 20. pobedu u 29. međusobnom duelu ove dvojice vršnjaka i osvetivši mu se tako za poraz u finalu Montreala.

Čak tri puta Novak he brejknuo Mareja u prvom setu pri tome ne dozvolivši rivalu čak ni da dođe do prilike da uzvrati makar jednom. Razvlačio je srpski teniser rivala po terenu i nikako mu nije dozvoljavao da preuzme inicijativu, kako je to ovaj umeo da radi u poslednje vreme.

U drugom setu početak nije nagoveštavao da ćemo vrlo brzo videti i meč loptu pošto je Endi uspeo da povede sa 1:0 i to oduzevši servis gem Novaku. Problem u njegovoj igri je bio u tome što nikako nije uspevao da odbrani svoj početni udarac pa je Novak najpre izjednačio, a potom i poveo sa 4:1. Tek sredinom drugog seta drugi teniser sveta je prvi put uspeo da odbrani svoj servis i osvoji gem za 4:2, ali to je praktično bilo sve.

Uspeo je Marej da spasi prvu meč loptu i to pri rezultatu 5:2, na svoj servis, ali je u narednom gemu Đoković došao do još dve vezane od kojih je iskoristio onu prvu.

U finalu turnira u Šangaju Đoković će u nedelju odmeriti snage sa Žo-Vilfridom Congom koji je ranije tokom dana savladao Rafaela Nadala sa 2:1.

Biće to njihov 20. duel, a do sada je 13 pobeda ostvario Ðoković. Zanimljivo je da se ove sezone nisu sastajali.

0
0

1 Komentara

  1. Posle finala,poseban pehar dati Tomicu i proglasiti ga pobednikom turnira jer je jedini uspeo da izvuce tajmbrek od Novaka.Nole je van konkurencije,druga dimenzija za sve i svako ko mu uzme 5 ili 6 gema u setu,treba biti nagradjen kao pobednik turnira.Ovaku nadmoc,ne verujem da je neko imao i to pored takvih tenisera kakvi su Federer i Nadal.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter