0
ATP

ATP ŠANGAJ: Conga čeka Novaka

Objavljeno: 17.10.15 u 13:14

Prvi finalista Mastersa u Šangaju je francuski teniser Žo-Vilfrid Conga koji je u polufinalu posle velike borbe savladao Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 6:4, 0:6, 7:5, u meču koji je trajao dva sata i 15 minuta igre.

U 12. međusobnom odmeravanju snaga Conga je došao do četvrte pobede iako je moglo da bude i drugačije da je Nadal iskoristio svoje prilike u trećem setu u koji je ušao sa psihološkom prednošću jer je prethodni dobio bez izgubljenog gema.

Ipak, na kraju je presudila Congina agresivnost koji je koristio svaku priliku da razornim forhendima ili izlascima na mrežu okonča poen.

Drugi finalista biće poznat nakon što bude odigrano drugo polufinale u kojem od 14.00 sati igraju naš Novak Đoković i Endi Marej.

Ukoliko to bude prvi teniser sveta biće to njegov 20. duel sa Congom. Do sada je 13 pobeda ostvario Đoković, a zanimljivo je da se ove sezone nisu sastajali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter