0
ATP

US OPEN: Janko ‘maratonac’ nije uspeo, Viktor prošao u drugo kolo posle 2009. godine!

Objavljeno: 02.09.15 u 08:24

Posle neočekivanog poraza Aleksandre Krunić, Srbija je tokom noći na Otvorenom prvenstvu Amerike ostala bez još jednog predstavnika.

Janko Tipsarević nije uspeo da posle pet setova bude bolji od Španca Garsije Lopeza, a krajnji rezultat po setovima bio je: 6:7, 6:4, 6:3, 3:6, 1:6. Kao što možete videri, Janko je nesrećno izgubio prvi set tek u taj-brejku, a onda preokrenuo na 2:1.

Ipak, umor i blagi pad koncentracije uticali su da dođe do još jednog preokreta, ovog puta u korist Španca. Kao da psihološka prednost nije bila na strani Tipsarevića, Srbin je dosta grešio, dok je na drugoj strani Garsija Lopez bio daleko bolji i ostvario prolaz u drugo kolo US Opena.

Međutim, Viktor Troicki je uspeo da pobedi, i to prvi put posle 2009. godine na Otvorenom prvenstvu Amerike. Eliminisao je sedamnaestogodišnjeg Amerikanca Tijafa sa 3:0 (7:5, 6:4, 6:3) i tako prekinuo niz od četiri poraza na američkoj turneji ove godine.

Viktor je imao 47 ostvarenih vinera i samo 19 grešaka i zbog takve statistike pobeda nije dolazila u pitanje.

– U prvom setu nisam baš najbolje servirao, ali išao mi je servis sve bolje kako je meč odmicao, što je veoma važno za moju igru. Dobro sam se osećao na terenu. Sve ovo vreme sam kvalitetno trenirao, ali sam gubio mečeve. Na mečevima sam igrao potpuno drugačije, ali sada sam bio čvrst. Prethodnih nedelja često mi je padala koncentracija – fizički sam odlično spreman, ali sam mentalno bio umoran i zato nisam igrao dobro – rekao je posle meča Viktor Troicki.

– Počeo sam nervozno, nisam znao šta da očekujem jer smo prvi put igrali. Čuo sam da je dobar, što se ispostavilo tačnim, igra prilično agresivno, forhend mu je odličan, bekhend solidan, ali uspeo sam iskustvom i sigurnom igrom da dođem do pobede – istakao je Troicki.

U narednom kolu srpski teniser će se sastati sa Radživom Ramom, a Viktor zna šta ga u tom meču očekuje.

– On se prevashodno oslanja na servis, često igra servis-volej i znam šta me očekuje – poručio je Troicki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter