0
ATP

FOTO: Twitter

NADAL U POLUFINALU ZAVRŠNOG MASTERSA: Španac posle tri seta nadigrao i eliminisao Cicipasa (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.20 u 23:55

Rafael Nadal savladao je Stefanosa Cicipasa sa 2-1 u setovima (6:4, 4:6, 6:2) i plasirao se u polufinale Završnog Mastersa u Londonu.

Španski teniser je tako uspeo da eliminiše aktuelnog šampiona i prođe grupu prvi put još od 2015. godine.

Nadala u polufinalu čeka Rus Danil Medvedev i taj meč je na programu u subotu.

Činilo se da Španac drži sve u svojim rukama i da će slaviti u dva seta, međutim, Cicipas, iako ne briljantan, konstantan svakako, uspeva da uvede meč u odlučujući set.

Velika borba je nastavljena, priređen je pravi festival brejkova, ali je na kraju Španac bio taj koji je bio za nijansu bolji rival.

Igralo se gem za gem, a Nadal je bio taj koji je prvi zapretio rivalu na njegov servis. Bilo je to u sedmom gemu, ali Španac nije uspeo da iskoristi dve vezane brejk lopte.

Ono što mu nije pošlo u tom trenutku, jeste u devetom gemu. Stigao je do još jedne brejk šanse, a Cicipas je ovoga puta uspeo da se ‘samouništi’. Napravio je duplu grešku, što je Nadal prihvatio, a nešto kasnije, posle 41 minuta igre, i poveo sa 1-0 u setovima, 6:4.

Početak drugog seta bio je kao i prvi, manje-više. Jedina razlika je u tome što je Nadal već u prvom gemu imao brejk loptu, koju, doduše, nije iskoristio.

Dalji tok drugog seta bio je miran, bez velikih šansi za igrače koji primaju servis.

Tako je bilo sve do desetog gema, kada je Cicipas stigao do prvih brejk, ujedno i set lopti na meču.Prvu je Nadal spasao sigurnim smečom, ali je kod druge odservira duplu grešku i predao set rivalu, 6:4.

To ga nije mnogo poremetilo i treći, odlučujući set je startovao odlično, brejkom.

Radost Španca nije mnogo trajala, pošto je Grk već u narednom gemu uzvratio ribrejkom.

Ali, tu iznenađenjima nije bio kraj, a festival je nastavljen novim brejkom Nadala, koji je iskoristio prvu od tri vezane i sa nulom oduzeo servis protivniku.

Cicipas je samo još malo uspeo da se drži, a onda je Nadal u sedmom gemu napravio poslednji, ključni brejk i plasirao se u polufinale.

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter