0
ATP

EVO KAKO IZGLEDA NOVA ATP LISTA: Novak ‘krupnim koracima’ gazi ka istoriji – Samprasov rekord je sve bliži!

Objavljeno: 19.10.20 u 11:18

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas 291. nedelju na čelu ATP liste, dok je Laslo Đere posle osvajanja titule na turniru na Sardiniji izbio na 53. mesto.

Od prošlog ponedeljka nije došlo do promena u samom vrhu, Novak je zadržao prednost od skoro 2.000 bodova u odnosu na Rafaela Nadala.

Đoković je tako nastavio da ‘gazi’ ka izjednačavanju još jednog rekorda, onog koji drži legendarni Pit Sampras.

U pitanju je broj godina na čelu ATP karavana. Amerikanac je trenutno na šest, a Novak će gotovo izvesno na kraju 2020. biti na toj ‘koti’, i iza sebe će ostaviti Rodžera Federera, Rafela Nadala i Džimija Konorsa.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA TITULA ZA NEMCA: Zverev ubedljiv u finalu!

Novak Đoković trenutno ima 11.740 bodova, dok je na drugom mestu Rafael Nadal sa 9.850. Dominik Tim zadržao je treću poziciju sa 9.125 bodova. Rodžer Federer nalazi se na četvrtoj poziciji, ispred Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva, iAndreja Rubljova, dok su u najboljih 10. Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter