0
ATP

KAKVA BRUKA I SRAMOTA: Srbin diskvalifikovan sa Rolan Garosa zbog Korone, a onda pokazao rezulat testa koji je negativan! (FOTO)

Objavljeno: 22.09.20 u 19:17

Pre početka turnira, veliki skandal je ‘prodrmao’ Rolan Garos.

Bosanski teniser Damir Džuhmur izbačen je sa prestižnog turnira, jer je član njegovog tima zaražen korona virusom. U pitanju je njegov trener, Petar Popović.

Ta odluka je razbesnela Popovića, a za ‘Ekip’ je rekao da je ubeđen da je pozitivan rezultat greška.

PROČITAJTE JOŠ: OSVOJIO JE EVROPSKO PRVENSTVO, A ZATIM MU SE DESIO ‘TRANSFER IZ SNOVA’: Zlatni ‘Orlić’ želi da zaigra na ‘Marakani’, Zvezda je na potezu!

– Ovdašnji doktor mi je rekao da sam na granici i da moraju nekoliko sati da odlučuju šta će. To su stvarno i učinili, ali mi nisu uradili drugi test za sve to vreme. Smatram da je to ozbiljna greška, jer nam nisu dali prliku da se proverimo. Želeo sam da mi drugi uzorak uzmu iz nosa, pošto sam ubeđen 99,9 % da nisam više zarazan! Žao mi je Damira, odlično se pripremio za Rolan Garos. Oduzeto mu je pravo da se takmiči, a to je po meni veliki skandal. Ružno je tako diskvalifikovati ga. Osećali smo se tako malo i slabo, takvo ponašanje prema nama je bilo nehumano. Siguran sam da se to isto dogodilo nekom značajnijem igraču, da bi on imao prava da dokaže da je loš test. Da je na našem mestu bio Rafael Nadal dali bi mu i drugi i treći test ako treba – rekao je Popović za ‘Ekip’ i dodao:

Da vam otkrijem – sam ću se testirati sutra, dan potom, i ubeđen sam da ću biti negativan.

Popović se testirao, rezulati su stigli, i naravno, negativni.

On je rezulate objavio na svom zvaničnom Instagram nalogu, uz poruku:

– Svi treba da znate istinu! A jedina prava istina je da je Damir Džumhur izbačen sa turnira bez razloga, a sve što smo mi tražili bilo je ponovno testiranje kojim bismo dokazali da je prvi bio lažno pozitivan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter