0
ATP

POBEDA TIMA ZA ISTORIJU: Novi grend slem šampion

Objavljeno: 14.09.20 u 09:24

Po prvi put u karijeri Dominik Tim je osvojio jednu grend slem titulu!

Pravdom ili bez nje, Novaka Đokovića nije bilo u završnici turnira u Njujorku. US Open finale igrali su Dominik Tim i Aleksander Zverev.  Sedmi i treći teniser sveta odmerili su snage po deseti put u karijeri.

Unajvažnijem meču do sada slavio je Dominik Tim. Austrijanac ima skor od 8:2 protiv Zvereva, a ono što je bitnije ima trofej grend slem šampiona na svojoj polici.

PROČITAJTE JOŠ: Izjava dana Majkl Porter Džunior o Nikoli Jokiću

Mnogo bolje je u meč ušao Zverev. Nemac je delovao veoma raspoloženo i sa lakoćom je osvojio prvi svet rezultatom 6:2. U drugom periodu meča Tim je podigao igru na viši nivo, ali Zverev nije postustao i poveo je sa 2:0 u setovima, rezultatom 6:4. U tom trenutku je retko ko verovao da treći ‘reket’ sveta može da uradi nešto više.

Dominik je rešio da demantuje sve ljude koji su pratili meč. Usledio je neverovatan preokret. Tri seta za redom uzeo je Tim. Smanjio je na 2:1 rezultatom 4:6. Izjednačenje je usledilo nešto lakšim osvajanjem seta rezultatom 3:6. Nemac se povratio i imali smo neizvesnu završnicu.

Najveća borba viđena je u petom setu. Ušli su u taj brejk i Tim je pokazao fokusiranost i mentalnu snagu, a to mu je donelo titulu! Konačan rezulatat meča glasio je 2:3,a po setovime je bilo (6:2/ 6:4/ 4:6/3:6/6:7). 

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter