1
ATP

FOTO: ATP TOUR

BIVŠI PRVI REKET O NOVAKOVOM IZBACIVANJU: ‘Đokovićeva diskvalifikacija promeniće tok teniske istorije’

Objavljeno: 09.09.20 u 18:06

Nekadašnji teniser, Tod Vudbridž, smatra da će diskvalifikacija Novaka Đokovića dosta uticati na njegov slučaj kada se bude pričalo o najboljim svih vremena.

Nekadašnji svetski broj jedan u dublu i osvajač 23 Grend slem titule u konkurenciju parova i mešovitih parova, smatra da je Novak zasluženo izbačen sa US Opena.

– Da li je bila dobra odluka? Apsolutno. Nije bilo drugog izbora. Slični incidenti dešavali su se u prošlosti Meknriou, Nalbandijanu i Henmanu. Pravila kažu da ukoliko nekoga pogodite namerno ili nenamerno, to je automatska diskvalifikacija – rekao je Vudbridž.

Proslavljeni Australijanac kaže da će ova diskvalifikacija promeniti istorijski tok.

– Diskvalifikacija prvog tenisera svega promeniće pravac teniske istorije. Novak je bio na putu da osvoji još jedan Grend slem, bio je najbolji igrač na turniru. Pokušao je da dođe do titule koja bi ga približila Nadalu i Federeru – kazao je Australijanac.

On kaže da Novakova diskvalifikacija, kao i to što se nije pojavio na konferenciji za medije posle toga, može dosta da utiče na to kada se bude debatovalo o najboljem svih vremena.

– Đoković je bio u sjajnoj formi, uradio je sve dobro, ali posle incidenta se nije pojavio na konferenciji za medije. Mislim da će ovaj slučak promeniti tenis i da će doprineti promenama kada se bude pričalo o najvećem svih vremena – zaključio je Vudbridž.

 

FOTO: ATP TOUR

0
0

1 Komentara

  1. A zašto onda FEDERER SME DA SMEČIRA LOPTU GLEDAOCU DIREKT U ČELO? ILI ONAJ SLOVENAC ISTO NAMERNO GAĐAO ČOVEKA SA TV KAMEROM? I TU NIKOM NIŠTA.. JEL DA NOLETU SE MOŽE IZREĆI NAJRIGIROZNUJA KAZNA….
    PA DALI STE SVESNI ŠTA DA VAM NOLE ZA OVIO URADI?…. IMA SVE REKORDE DA SMELJE R A Z V A L I Ć E TENISKU ISTORIJU I DA BOG DA IGRAO DO SVOJE 45.godine!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter