0
ATP

FOTO: Fondacija "Novak Đoković"/Jelena Ivanović

EMOTIVNO – NAJBOLJI TENISER SVETA OTVORIO DUŠU: Novak otkrio da je plakao zbog Troickog – a zatim rekao šta je kupio od prve zarade!

Objavljeno: 03.08.20 u 21:55

Najbolji teniser sveta je u podkastu kod Vaseka Pospišila otktio detalje za koje niko nije znao.

Najpre se prisetio svog prvog turnira, kada je imao samo osam godina. Novak je ostvario pobedu na svom debiju, a zatim je usledio poraz od Viktora Troickog, koji je Novak teško podneo.

– Sećam se svog prvog turnira kojeg sam odigrao u životu, moj prvi zvanični turnir. Imao sam osam godina, a pobedio sam na tom meču posle taj-brejka 10:8! Bio sam ispunjen srećom i veoma iscrpljen. Majka je bila tu, zagrlila me! U jednom trenutku nakon zagrljaja… suze su mi potekle! Sledećeg dana sam izgubio od Viktora Troickog 9:0, a potom sam zaplakao ponovo! Plakao sam dosta kada sam bio dete – iskren je prvi teniser sveta.

Novak je otrkrio i koga je prvo zvao kada je ostvario prvu veliku pobedu.

– Mamu, definitivno. Mama je uvek tu i kada su dobra i kada su loša vremena. Sa njom sam podelio taj momenat sreće.

Pospišila je takođe zanimalo šta je najbolji svetski teniser kupio od prve zarade.

– Dres – rekao je Novak ko iz topa.

Za kraj razgovora je istakao da mu je finalni meč Australijan opena 2012. godine bio najiscrpljujući meč u karijeri, a Kanađanin se prisetio da su nakon tog meča na ceremoniji dodeljivanja trofeja, Đoković i Nadal sedeli na plastičnim stolicama, jer nisu više mogli da stoje na nogama od umora.

FOTO: Fondacija „Novak Đoković“/Jelena Ivanović

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter