1
ATP

TENISKI SVET U ŠOKU: Legendarni teniser odlazi u penziju?

Objavljeno: 09.07.20 u 14:26

Rodžer Federer je priznao da mu se bliži kraj karijere ali da je za sada cilj da se dobro pripremi za narednu sezonu.

Švajcarski teniser nije igrao otkako je u januaru izgubio u polufinalu Australijan opena od Novaka Đokovića.

– U principu, bio sam zabrinut samo za zdravlje, ali sada mi nedostaje osećaj igranja pred punim stadionom. Znam da se bliži vreme kada ću završiti karijeru i mislim da će mi sve to mnogo nedostajati – izjavio je Federer za nemački ‘Cajt’.

– Moram da budem strpljiv i da nastavim da radim. Bilo bi lakše da sam se povukao u ovom trenutku, ali želim i dalje da pružim sebi mogućnost da uživam u tenisu. Uzeću malo vremena da se vratim u dobru formu – dodao je osvajač rekordnih 20 grend slem titula.

Federer je pričao i o odnosu sa Rafaelom Nadalom i istakao da su veliki prijatelji van terena.

– Kada sam ga upoznao iznenadio me je pošto je van terena bio veoma stidljiv, a videli ste kako se takmiči… Agresivnost kojom je igrao bila je neverovatna. Veliko je rivalstvo medju nama i ponekad nije bilo lako. Imali smo velike duele, ali smo uvek poštovali jedan drugoga, znali smo da smo uzor mnogima i predstavljali smo naš voljeni sport – naveo je Federer.

Švajcarac će propustiti ostatak sezone zbog dve operacije kolena, a prošlog meseca rekao je da je morao na dodatnu artroskopiju kolena zbog problema koji su se pojavili tokom oporavka.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter