Novak Đoković se oglasio putem društvenih mreža povodom pozitivnog testa na korona virus.

Đoković je ponovo potvrdio da on i njegova žena Jelena imaju, a da njihova deca nemaju korona virus, te da će ostati usamoizolaciji narednih 14 dana, a ponovo se testirati za pet.


Podsetimo, Đoković je jedan od trojice tenisera, uz Dimitrova i Ćorića, koji su u Zadru bili pozitivni na Covid-19, dok su takođe zaraženi i Novakov i Grigorov trener, Marko Paniki, odnosno Kristijan Groh.

FRANCUZ STAO U ODBRANU NOVAKA: ‘Đoković nije terao puškom nadležne da mu daju dozvolu’

– Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze – izjavio je Đoković.

POTVRĐENO: Novak Đoković i Jelena pozitivni na COVID-19

Srpski teniser je najavio i određenu vrstu pomoći ljudima u Beogradu i Zadru.

– Ako ste bili na Adrija turu, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Tura je otkazan i ostaćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Moliću se za pun oporavak svih – dodao je najbolji teniser planete.