in , ,

HAJKA EVROPSKIH MEDIJA: ‘Đoković i Beograd iritiraju, sve je farsa’

FOTO: Screenshot

Teniski turnir, u organizaciji najboljeg tenisera sveta, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na nemačkom jeziku, prenosi ‘Dojče vele’

Teniski turnir Adrija tur, u organizaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na nemačkom jeziku, prenosi ‘Dojče vele’.

Regionalni i humanitarni turnir startovao je prošlog vikenda u Beogradu, a najviše pažnje nemačkih medija privukla je žurka koja je posle mečeva održana u jednom beogradskom klubu.

Kako prenosi ugledni minhenski dnevni list ‘Zidojče cajtung‘ žestoko kritikuje u svom osvrtu prvi deo teniskog turnira u Beogradu, jer kako se ističe, sasvim je neodgovorno da je, u vreme kada čitav svet pokušava da izađe na kraj sa epidemijom virusa korona, gledalište u teniskom centru ‘Novak’ bilo prepuno gledalaca, a da su se nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorisali sve higijenske mere fizičkog distanciranja.

Dodaje se da su se pored toga na društvenim mrežama pojavili i snimci zabave koje su, sa mnoštvom ljudi, organizovane posle mečeva.

Zidojče cajtung ističe i da je Đokovic na ‘gotovo ciničan način opovrgava svoju ulogu uzora’.

Njegovi egzibicioni mečevi u okviru Adrija tura praćeni talasima ’La Ole’, a koji su se i dogodili samo zato što postoji smrtonosni virus zbog čega su otkazane sve sportske priredbe, šalju u svakom slučaju pogrešne signale.

Novinar ovog nemačkog lista smatra da je ‘Đokovićev nastup farsa s obzirom na one koji se očajnički trude da obezbede uslove za nastavak teniskih takmičenja’.

– Njegovo ponašanje direktno ugrožava interese sporta koji bi on zapravo trebalo da predstavlja. Đoković je predsednik Saveta ATP-igrača, dakle portparol igrača. Njegove kolege se nadaju ponovnom pokretanju gren-slem turnira krajem avgusta u Njujorku. Đoković se tome suprotstavlja: on smatra – sasvim ozbiljno – da su higijenske mere preterane. Da u igri nije tako ozbiljna stvar, čovek bi tome mogao samo da se nasmeje – zaključuje se u tekstu Zidojče cajtunga koji potpisuje Geralda Klefmana.

Pod naslovom ‘Đoković i Beograd iritiraju‘ na početak turnira kritički se osvrće i austrijski list ‘Zalcburger nahrihten’.

– Poneki ljubitelj tenisa nije verovao svojim očima kada je video slike iz Beograda. Pun stadion, bez higijenski mera i teniske zvezde koje se grle na terenu. Kao da virusa korona nikada nije ni bilo. Doduše, sve je bilo po pravilima, jer od 1. juna u Srbiji više ne važe nikakva ograničenja. Ali, dali je to zaista bilo neophodno? Da li taj spektakl koji je inicirao Novak Đoković sme da postane pozornica javne provokacije – pita se komentator Kristijan Morc.

Citira se Đokovićeva izjava o ljudima koji snagom molitvi otrovnu vodu pretvaraju u vodu velike isceliteljske moći.

Svestan toga koliki je uticaj njegovih izjava, Đoković onda priznaje grešku: ‘Ponekad kažem nešto, a onda shvatim (…) da to nije trebalo tako formulisati.’ Đoković iritira – zaključuje se u tekstu austrijskog ‘Zalcburger nahrihtena’.

Kako prenosi, ‘Dojče vele’ u sličnom tonu su dati i osvrti u drugim nemačkim medijima.

Magazin ‘Fokus’ svoj tekst naslovljava sa ‘Teniske zvezde se provode na partiju i ignorišu virusna pravila’, dok sportski internet-portal Sport1.dec čak govori o ‘Skandaloznom partiju sa Zverevim i društvo’.

U svim tim komentarima navodi se da je već i sam turnir, odnosno ponašanje tenisera na terenu s rukovanjem i grljenjem, bilo iritantno.

Kao posebno problematično oni vide žurku koja je usledila posle mečeva u jednom beogradskom klubu – tu se više nikakva pravila fizičkog distanciranja nisu poštovala.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BEZ DOGOVORA: Gordić i Partizan nisu našli zajednički jezik, Budućnost čeka svoju priliku…

DOBRODOŠLICA ‘CRNO-BELOM’ BRATU: Miljenik partizanovaca poželeo dobrodošlicu Banjaku!