0
ATP

FOTO: ATP TOUR

PRVI ČOVEK TS CRNE GORE: Novak nas nije zvao, a kad bude videćemo… MUP CG: Odgovora nema!

Objavljeno: 27.05.20 u 16:50

Dosta se prašine podiglo kada je procurila vest da Novaku Đokoviću neće biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru kao i većini građana Srbije.

Novak uz pomoć TS Srbije organizuje Adrija tur na kome bi pored njega učestvovale svetske teniske zvezde poput Aleksandra Zvereva, Dominika Tima i Grigora Dimitrova. Plan je da se mečevi igraju u Beogradu, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini (Sarajevu) i Crnoj Gori. Ipak, kako naš južni sused još nije dozvolio građanima Srbije da smeju da uđu na njihovu teritoriju zbog problema oko pandemije korona virusa, pitanje je da li će dozvolu dobiti i Novak Đoković.

Evo šta je na tu temu rekao prvi čovek crnogorskog Teniskog saveza Dimitri Rašović:

– Ne mogu da kažem da smo u kontaktu sa Novakovim timom jer do sada Teniski savez Crne Gore nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje o inicijativi niti o bilo čemu vezanom za „Adria Tour“. Imao sam samo kraći razgovor sa Dušanom Orlandićem (izvršnim direktorom Teniskog saveza Srbije, p.a.) ali on mi je rekao da ćemo najverovatnije razgovarati tokom ove i naredne nedelje. Slušao sam šta je Novak pričao pre nekoliko dana na konferenciji za medije, on je tada rekao da je još upitno da li će se sve organizovati na teritoriji Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Mi ćemo se, kao i u svemu do sada, ponašati odgovorno i korektno, ali ne možemo reagovati ako nismo ništa ni dobili – izjavio je Rašović za ‘Nova.rs’.

On kaže da Crna Gora ima gde da organizuje turnir.

– Crna Gora ima više mogućih lokacija na kojima bi se događaj uspešno mogao realizovati. To nije problem. Razgovarajući sa Duškom Orlandićem, napomenut je Porto Montenegro, ali imamo uslove i u Ulcinju, Budvi, Nikšiću i drugim gradovima. To nije kao kada se organizuje Dejvis kup, koji zahteva poštovanje određenih uslova i pravila. Sve zavisi, ali prvo treba videti šta će se dalje događati – zaključio je Rašović.

Crnogorska ‘Borba’ pozvala je MUP Crne Gore sa željom da dobije odgovor da li će Novaku Đokoviću biti zabranjeno da uđe na teritoriju te zemlje.

– Naša redakcija kontaktirala je putem mejla Upravu policije Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa pitanjem da li će Novaku Đokoviću, u slučaju da se pomenuti turnir organizuje u Crnoj Gori, biti dozvoljen ulazak u našu zemlju, ali odgovore nismo dobili – piše ‘Borba’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter