1
ATP

FOTO: NIS

POČINJE: TS Srbije otvara sezonu za seniore i juniore…

Objavljeno: 18.05.20 u 19:30

ITF i Tennis Europe su doneli odluku da se početak takmičenja na međunarodnim turnirima u svim konkurencijama koje ove dve teniske organizacije pokrivaju (pro turniri za muškarce i žene kao i juniorski turniri u konkurencijama od 12 do 18 godina) odlažu do 31 jula 2020.

Radna grupa koju je formirao Predsednik Teniskog saveza Srbije u saradnji sa Stručnim i Takmičarskim odborom donela je mere koje bi trebalo da našim igračima omogući da prevaziđu situaciju u kojoj se sada nalaze.

Radna grupa je prepoznala probleme koje će imati najveći broj naših igrača koji igraju turnire na Challenger i Futures turnira od nedostatka kvalitetnih mečeva kao i da su ti igrači ostali i bez takmičenja na kojima bi mogli da osvajaju novčane nagrade.

Zbog toga je odlučeno da se u 2020. promoviše serija profesionalnih turnira sa novčanim nagradama pod nazivom TSS TOUR.

U konkurenciji seniora od 30. maja 2020. startuje serija od šest turnira koji će se igrati za novčane nagrade. Fond nagrada za muškarce iznosi 2.550,00 evra, za žene 1.835,00 evra.

Žreb za glavni turnir biće 28, a za kvalifikacije 64 igrača.

Osam najboljih igrača u obe konkurencije nastupaće na Mastersu koji će se igrati od 14. do 16. avgusta 2020. na terenima Teniskog centra Novak.

Pored seniora TSS će organizovati i seriju ciklusnih turnira (tri turnira i Masters) u konkurencijama od 12 do 18 godina.

I ova serija turnira kreće od 30. maja 2020. dok je Masters za ove cikluse predviđen od 17. do 19. jula 2020.

TSS želi da organizacijom ovih turnira omogući igračima kvalitetne mečeve, te da spremni dočekaju nastavak teniske sezone.

Očekujemo da će ovi turnri privući veliki broj kvalitetnih igrača i podići kvalitet domaćih takmičenja.

Takmičarski odbor TSS danas će raspisati konkurs za organizaciju ovih turnira, a kalendar takmičenja će biti objavljen do kraja nedelje.

Radna grupa je razmatrala i posledice koje nastaju otkazivanjem Ekipnih prvenstava Evrope za 2020.

Srbija je u prethodnim godinama imala velike uspehe na Ekipnim prvenstvima Evrope, stoga u cilju da se juniorima omoguće nastupi u Ekipnim reprezentivnim susretima, za avgust 2020. planiraju se prijateljski Ekipni mečevi sa selekcijama zemalja iz regiona.

ITF i Tennis Europe nastoje da juniorski kalendar maksimalno održe po početku takmičenja. TSS je (u saradnji sa ITF i Tennis Europe) već izvršio prijavu turnira u novim terminima za turnire koji su trebali da budu održani u periodu april – jul 2020.

Teniski savez Srbije će pratiti odluke koje donose ITF i Tennis Europe i u slučaju da dođe do novog odlaganja početka takmičenja reagovaće organizacijom turnira i za taj period.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter