Rafael Nadal udario je na Novaka Đokovića zbog izkazanog ličnog mišljenja oko vakcine za COVID-19 kada je budu napravili.

Srbin je tada poručio da nije siguran hoće li se vakcinisati. Tada je usledio napad epidemiologa šitom sveta na našeg asa, a danas je na Novaka udario ‘ljuti rival’ Rafael Nadal.


– Ne znam. Ja sam niko. Niko ne može ništa da zahteva od nekoga, svako ima pravo da radi šta želi, ali ako je neko deo Tura – onda bi možda morao da se pridržava pravilima Tura ukoliko vakcinacija bude obavezna kako bi se svi zaštitili. Đoković će morati da se vakciniše ako bude hteo da nastavi da igra tenis na najvišem nivou, baš kao i ja – rekao je Nadal za ‘La Voz’ i dodao:

– Ako nas ATP ili ITF nateraju da se vakcinišemo da bi nastavili da igramo tenis, onda ćemo to morati da uradimo. To će biti kao što imamo restrikcije u uzimanju lekova kako ne bi došlo do dopinga. To je samo praćenje pravila.

Nadal se prisetio i reči Bila Gejtsa.

– To je bila privatna konverzacija koju je nažalost moj stric objavio. Ali, svakako je bilo između nas i ne volim da pričam o tome. On razume kako svet funkcioniše. Ozbiljno sam shvatio kada mi je rekao da misli da nećemo moći da putujemo za tri meseca (Nadal i Gejts su razgovarali početkom godine prim. aut.). To je bilo sve što mi je rekao. Mislio sam da preuveličava, ali realnost nažalost kaže da to nije bio slučaj – objasnio je Rafa.