0
ATP

FOTO: STARSPORT

SERENA VILIJAMS: Federer je najbolji svih vremena!

Objavljeno: 31.03.20 u 20:45

Teniseri i teniski stručnjaci godinama polemišu ko je najbolji svih vremena Novak Đoković, Rožder Federer ili Rafael Nadal. Serena Vilijams nema dilemu – Švajcarac.

Podsetila se Hopman kupa održanog 2019. godine kada je igrala u timu SAD. Vilijams igrala je u dublu sa Frensisom Tijafoom, dok su sa druge strane mreže bili predstavnici Švajcarske – Rodžer Federer i Belinda Benčić.

– Bilo je sjajno igrati protiv nekoga ko je u prajmu, baš kao što sam i ja bila, oboje smo bili na vrhuncu. Federer je najveći teniser svih vremena, na terenu i van njega – jasna je Serena.

Rodžer i Serena u karijeru su osvojili 43 grend slema – Švajcarac 20, a Amerikanka 23.

– Bila sam uzbuđena, to mi je bukvalno bio meč karijere. Sama činjenica da igrate protiv nekoga koje tako veliki i protiv nekog kojeg zaista cenite, a pritom u meču koji je bitan – ne dešava se tako često – rekla je Amerikanka.

Inače, Švajcarska je u tom duelu pobedila Ameriku sa 2:1. Federer i Vilijams su pobedili i u singlu, dok je dubl pripao Švajcarskoj. Titula je na kraju pripala Rodžeru i Belindi koji su u finalu savladalu Nemačku, odnosno Aleksandra Zvereva i Anđelik Kerber.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter