0
ATP

FOTO: ATP TOUR

NOVAK ĐOKOVIĆ: Moj odnos sa Federerom i Nadalom nije misterija, Olimpijska je godina za mene veoma važna!

Objavljeno: 18.01.20 u 22:15

Najbolji srpski sportista Novak Đoković govorio je za srpske medije o planovima u 2020. godini, ali i odnosu sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Novak u ponedeljak startuje na Australijan openu gde će se boriti za svoj 17. gren slem i pokušati da sustigne Federera sa 20 i Nadala sa 19 titula. U intervjuu za ‘Mondo’, Nole je govorio o ambicijama u predstojećoj sezoni.

– U ovoj godini mi predstoji dosta izazova i pažljivo sam se pripremao na to. Ovo je Olimpijska godina, za mene vrlo značajna i čini mi se da ove godine poseban prostor dajem timskim takmičenjima poput i samog ATP kupa koji smo osvojili pre samo 10ak dana. Za mene su to posebna iskustva, transformativna u najmanju ruku. Uživam da delim i dajem i dobijam zauzvrat neverovatnu energiju od saigrača, publike, naših ljudi. Zato se i radujem Olimpijskim igrama ove godine. Naravno, i ostali turniri su i dalje prioritet, igraću ih uvek sa najvišim ciljevima jer ne umem drugačije. Nazvaću ovu godinu uspešnom ako zadržim zdravlje i želju da treniram i takmičim se i kada postane teško i usamljeno – istakao je Novak Đoković.

Na pitanje novinara da rasvetli misteriju odnosa sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, Novak je istakao:

– Za nas nema nikakve misterije u odnosima. Ono što sva trojica negujemo je poštovanje i na terenu, a i van terena. Takođe, imamo i zahvalnost što jedni druge guramo da napredujemo i unapređujemo igru. Nedavno smo se u ujedinili po pitanju politike u tenisu, pa sada zajedničkim snagama guramo i krčimo put i drugim igračima da imaju bolje uslove u sportu koji je nama trojici dao toliko mnogo – rekao je Novak.

Ceo intervju sa Novakom Đokovićem možete da pročitate na portalu ‘Mondo’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter