0
ATP

MATS VILANDER: Novak je prvi favorit u Melburnu!

Objavljeno: 13.01.20 u 20:35

Legendarni Šveđanin Mats Vilander potvrdio je da je Novak Đoković ubedljivo prvi favorit za osvajanje titule na grend slemu u Melburnu, koji se igra od 20. januara do 2. februara (direktni prenosi mečeva na Eurosportu).

Iza njega, po šansama, je Nadal, dok iza njih zaostaju Federer, Cicipas, Medvedev i drugi, dodaje Vilander.

Novak Đoković je osvojio Australijan open sedam ili osam puta. Mislim da je veliki favorit, jer se turnir igra na tri dobijena seta. On je moj prvi favorit. Rafael Nadal je odmah iza njega po šansama da uzme trofej, jer je dobro igrao na Dejvis kupu, a potom i na ATP kupu. Posle njih dvojice tu su Federer i Cicipas, i potom igrači kao što je Medvedev. Iznenadio bih se ako Hurkač ne stigne do polufinala, Kačanov, ili Šapovalov. Ipak, kada se podvuče crta, Novak je favorit broj jedan – ističe Vilander, ekspert Eurosporta koji će i ove godine biti u ulozi stručnih komentatora i voditi emisiju Game, Shett and Mats.

Šveđanin svoju prognozu bazira na sjajnoj formi u kojoj se nalazi Đoković.

– To kažem najviše zbog njegovog bilansa pobeda na ovom turniru, ali i činjenice da je sjajno odigrao ATP kup. Dakle, Novak dolazi u Melburn odlično pripremljen. Ova vrsta brze podloge ga favorizuje, jer se tu njegov servis pokazuje kao izuzetno oružje, baš kao i ritern. Upravo su ta dva udarca veoma važna na Australijan openu.

Viđeno finale je između Nadala i Novaka, dodaje Vilander.

– Sad, pitanje je da li će Đoković biti u stanju da lako pobedi Nadala u tri dobijena seta. To ne znamo, jer deluje kao da se Rafa mentalno vratio u igru, da je spreman da se suoči sa Novakom na ravnopravnom nivou, što mnogi možda nisu očekivali da će da se dogodi. Mislim da ni sam Đoković nije verovao da će Nadal toliko da izdrži u vrhu. Biće ovo svakako zanimljiv turnir, ne zbog šansi vodećeg trija, već zbog mogućih iznenađenja i neočekivanih rezultata tokom takmičenja – zaključuje Vilander.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter