0
ATP

FOTO: Twitter

US OPEN: Vavrinka i bol u ramenu jači od Đokovića, sramotno ponašanje publike prema šampionu!

Objavljeno: 02.09.19 u 09:05

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale poslednjeg ovogodišnjeg gren slema, pošto je predao meč Stenu Vavrinki.

Prvi put još od 2007. godine Novak Đoković neće igrati u četvrtfinalu na ‘Flešing Medouzu’. Srpski as izgubio je bitku protiv Stena Vavrinke, ali možda i više od bola u ramenu.

Mučio se Novak od samog početka, već u petom gemu prvog seta Švajcarac je oduzeo prvi servis Srbinu i poveo sa 3:2. Tu prednost sebično je čuvao sve do kraja za 6:4 i 1:0 u setovima.

Početak drugog seta ulio je nadu da bi Novak mogao do izjednačenja. Brzo je napravio ‘brejk’, poveo sa 2:0. Ipak, krajem drugog seta počeli su problemi, Vavrinka je prvo uzvratio ‘brejk’, a onda napravio jedan viška za 7:5 i 2:0 u setovima.

Švajcarac je novi servis Novaku oduzeo u trećem gemu trećeg seta, a Srbin je odlučio da se ne muči više i povuče. To je dovelo do sramotnog ponašanja publike u Njujorku koja je zviždala najboljem teniseru sveta. On je uzvratio samo podizanjem palca u vis.

– Šta da kažem? Nisam uvređen, ne zanimaju me takve stvari. Poštujem druge i nadam se da i oni mogu da poštuju mene. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je morao da preda meč zbog povrede – rekao je Novak posle meča.

Sad ostaje da se vidi stepen problema Novaka Đokovića koji će najverovatnije propustiti azijsku turneju. Videćemo hoće li biti uopšte spreman da završi ovu sezonu u kojoj je osvojio dva gren slema.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter