0
ATP

FOTO: STARSPORT

FILIP KRAJINOVIĆ: Molio sam Boga da promaši…

Objavljeno: 29.05.19 u 21:28

Filip Krajinović odigrao je danas najduži meč u svojoj karijeri, pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baena sa 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 8:6) i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.

Meč je trajao čak četiri sata i 18 minuta, a Krajinović je posle duela u razgovorima sa novinarima otkrio da mu je šećer pao i da u pojedinim momentima nije mogao da kontroliše udarce.

– Težak meč, držao sam pod kontrolom skoro tri seta, servirao sam za meč, imao meč loptu, i posle toga, dogodio se pad, neverovatan. Stvarno mi se retko dešava, počeo sam iz prve lopte da grešim. To skoro nikad ne radim, ali to je tenis. Preuzeo sam inicijativu i ušao u njegovu igru. Bilo je mnogo teško, nekoliko puta sam opet servirao za meč, u petom setu nisam uspeo, ostao sam agresivan do kraja, to je bio ključ pobede.

Krajinović je propustio tri meč lopte, pre nego što je iskoristio četvrtu za krajnji trijumf.

– Ne mogu da kažem da sam mislima u izgubljenom setu, ali pao mi je šećer, pala mi je snaga, on je veoma nezgodan, igrao je sjajan meč, puno sam trčao i puno je relija bilo. Ušao sam u njegovu igra posle 3. seta, bilo mi je teško da se iz toga izvučem. Trebalo je više da idem na mrežu, ali sam se bojao jer ima jak pasing. Peti sam set stvarno agresivno odigrao, taj sam bio koji je imao šanse.

– On je čekao da promašim. Srećan sam što sam ovako pobedio, jeste da sam se namučio, ali to je tenis. Pokazao sam da sam sazreo u tim momentima, to mi znači. Vidim napredak u svojoj mentalnoj snazi, za samopouzdanje mi znači, iako fizički nije dobro.

Čak je otkrio i zanimljivu stvar da je gotovo molio Boga da Španac promaši pojedine udarce.

– Molio sam Boga, daj promaši, malo mi daj. Ne znam da li je u četiri sata i 15 minuta imao 10 neiznuđenih grešaka. Neverovatno, a ima 60 vinera. Pokazao je da je stvarno jak, samo sam molio Boga da mi jedan poen pokloni, da igram malo rasterećenije. I došao je momenat kad sam rekao sebi, serviraj dobro, i prva lopta u drugu stranu da ide… – ispričao je srpski teniser.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter