1
ATP

FOTO: STARSPORT

ROLAN GAROS: Novak Đoković ekspresno do drugog kola

Objavljeno: 27.05.19 u 17:55

Nešto više od sat i po vremena bilo je potrebno srpskom teniseru da porazi veliku nadu ‘belog sporta’.

Rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) Novak Đoković je porazio Huberta Hurkača u prvom kolu Rolan Garosa.

Hurkač je veoma loše otvorio meč i izgubio brejk sa samo jednim osvojenim poenom na svoj servis. Đoković je potom poveo 2:0 nakon čega su naizmenično teniseri osvajali svoje servis gemove. Đoković je u sedmom gemu bio veoma blizu drugog brejka, ali je Poljak uspeo da se u dva navrata odbrani. Hubert Hurkač međutim nije uspevao da ozbiljnije ugrozi servis najboljeg tenisera sveta, te je ubrzo završen prvi set zahvaljujući početnom brejku.

Drugi set je bio najkraći na meču i trajao je 29 minuta. Oba tenisera osvojila su po jedan servis gem, a potom je Hurkač izgubio drugi servis na meču. Ponovo sa svega jednim osvojenim poenom na servis gem, što se desilo i u sledećoj servi Hurkača kada je Đoković imao vođstvo od 4:1 i prednost dva brejka.

Hurkač je zatim napravio prvi brejk, i jedini, na meču i uspeo da smanji zaostatak, ali je ubrzo i izgubio servis gem i to bez izgubljenog poena. Đoković je poveo sa 5:2, a zatim sigurnim servama stigao do 2:0 u setovima.

Ubedljiva igra srpskog tenisera i u trećem setu. Đoković je napravio dva brejka i ekspresno stigao do pobede na startu grend-slema.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv Švajcarca Henrija Laskonena.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter