0
Tenis

VELIKO PRIZNANJE: Novak Đokovic i njegova fondacija dobitnici nagrada za humanitarni rad

Objavljeno: 21.03.19 u 16:31

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je nagradu za humanitarnost koju dodeljuje magazin ‘Diplomacy & Commerce’, dok je fondacija koja nosi njegovo ime dobitnik nagrade za fondaciju godine.

Đoković je u pismu zahvalnice naveo da uticaj koji ima u svetu koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca. Ovu nagradu posvetio je svom timu u Fondaciji, na čelu sa suprugom Jelenom, kao i svim partnerima i učesnicima programa koji svakodnevno menjaju statistiku.

Odluku o pobednicima za svaku od ukupno devet kategorija doneo je devetočlani žiri. Za tri godine koliko se dodeljuje nagrada magazina ‘Diplomacy & Commerce’, prvi put je u kategoriji „Humanitarnost“ dodeljena pojedincu.

– Od malena sam puno toga sanjao i želeo i veliki broj tih snova i želja sam ostvario na terenu. Osvajanje trofeja je preraslo u drugu strast. Moje pobede nisu više samo moje. Sredstva, glas i uticaj koji imam koristim za one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca koja treba da se ostvare i postanu uspešni pojedinci, navodi u pismu Novak Đoković, koji je trenutno na pripremama za masters u Majamiju.

– Iako sam na terenu singl igrač, na polju života i humanitarnih dela nikako nisam usamljen. Voleo bih da se osvrnem i simbolično na ovu nagradu i posvetim je onima koji svakodnevno igraju mečeve na terenu humanosti – mom timu u fondaciji na čelu sa mojoj suprugom, našim partnerima, organizacijama, svim divnim nastavnicima i učiteljima, roditeljima. Drago mi je da ste moj tim prepoznali kao tim od poverenja i radujem se da vas pozovem da nam se pridružite u našim projektima i podržite aktivno naš rad.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, primila je sinoć u Narodnom muzeju nagradu za Fondaciju godine. Ona je tom prilikom istakla da iza ove nagrade danas stoje 43 vrtića širom Srbije, više od 22.000 dece, blizu stotinu nastavnika, nekoliko hiljada roditelja i na desetine programa koje realizuje Fondacija.

– Hvala ‘Diplomacy & Commerce’ magazinu i članovima žirija na tome što su prepoznali naš dugogodišnji rad koji može da stane u jednu reč – promena. Tim Fondacije Novak Đoković želi da promeni zabrinjavajuću statistiku prema kojoj polovina dece u Srbiji ne pohađa predškolske programe, da promeni svest roditelja o njihovim veštinama, kao i okruženje u kojem deca borave. Na tom putu saradjujemo sa Harvard univerzitetom, Svetskom bankom, Nemačkom privrednom komorom i stotinama kompanija iz zemlje i sveta koje su prepoznale naš napor da startnu poziciju dece učinimo boljom, istakla je ona.

Magazin Diplomacy & Commerce nagrade dodeljuje po treći put pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, društveno-odgovornim aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva, kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter