0
ATP

FOTO: PRINTSCREEN

LONDON: Ništa od mogućeg duela sa Novakom, Zverev ‘iznenadio’ Federera i plasirao se u finale

Objavljeno: 17.11.18 u 16:59

Prvi finalista Završnog masters turnira u Londonu je nemački teniser Aleksandar Zverev.

On je u prvom polufinalu bio bolji od Rodžera Federera i savladao ga rezultatom 2:0, po setovima 7:5 i 7:6.

Tokom početnih devet gemova, teniseri su čuvali svoj servise, a i nakon 11 odigranih gemova nije viđeno nijedno izjednačenje. Potom je u 11. gemu usledilo nešto potpuno drugačije, Nemac je serijom odličnih udaraca stigao do prednosti i tako došao do brejka, te slavio u prvom setu 7:5.

U drugom setu bila je malo drugačija situacija, prvi do brejka dolazi Federer i to iskoristivši treću brejk loptu u trećem gemu i tako poveo 2:1. Ipak, već u narednom gemu, Zverev je obezbedio dve brejk lopte od kojih je iskorsitio prvu. U gemovima koji su usledili, igra je bila identična kao u prvom setu, teniseri su odlično korsitili svoj servis. I u drugom setu Zverev je poveo sa 6:5, ali Federer nije dozvolio novi brejk, pa je ovaj duel otišao u taj-brejk, u kojem je bio bolji Zverev, te slavio sa 7:5.

Nemački teniser je nakon pobeda na Čilićem i Iznerom postao najmalađi učesnik polufinala Završnog turnira, još od Huana Martina Del Potra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter