0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ponosan sam, ali trka još nije gotova

Objavljeno: 01.11.18 u 19:38

Srpski as ne želi da ‘poleti’ usled ponovnog preuzimanja prvog mesta na svetskoj ATP rang listi.

Odustajanjem Rafaela Nadala od Mastersa u Parizu Novak Đoković će u ponedeljak ponovo postati najbolji teniser sveta.

– Naravno da sam ponosan, ali nisam mnogo razmišljao o tome jer sam fokusiran na turnir. Biće verovatno drugačije kada završim turnir  i nadam se da će na kraju godine takođe biti prvi. Nisam srećan što je Rafa zbog povrede morao da se povuče sa turnira, ali istovremeno, razmišljajući o prošloj sezoni, ovo je prilično veliko dostignuće. Srećan sam i ponosan. Da ste mi pre pet meseci rekli da ću sada biti prvi, iako uvek verujem u sebe, u to vreme bi mi bilo prilično neverovatno, s obzirom na to kako sam igrao i kako sam se osećao na terenu – rekao je Novak posle meča sa Džumhurom

Ali, nije previše želeo da govori o predstojećoj promeni na vrhu ATP liste.

– Ne smem da se zanosim. Još nije kraj sezone. Rafa se bori sa povredama od US opena, ali trka još traje. I Rafa i Rodžer su u trci, zavisiće od Londona.

– Znam da želite da pričate o ovome, ali još je sve sveže. Nadal se povukao sa turnira i u ponedeljak ću zvanično biti prvi na svetu. Razumem da detaljnije želite o tome da razgovaramo, ali zamolio bih vas da ispoštujemo turnir koji traje, moram da se fokusiram na naredni meč koji me očekuje. Sledeći put kada se vidimo pričaćemo o svemu – rekao je Novak.

Sledi meč protiv Marina Čilića u četvrtfinalu poslednjeg Mastersa u sezonu.

– Odigrao je dva dobra meča ovde, biće teško. Izuzetno je teško primati njegove „rakete“. Njegovi prvi servisi su izuzetno brzi, mnogo koristi rotaciju i varijaciju svog servisa. I ako mu je procenat uspešnosti prvog servisa visok, biće izazov igrati sa njim. Ima odličan bekhend, poprilično ravan, može da igra agresivno i da se brani dobro. Poznajem njegovu igru, igrali smo mnogo puta do sada i trenirali zajedno. Poštujemo jedan drugoga, dobro se slažemo, govorimo isti jezik i radujem se našem susretu. Biće to dobar meč – podvukao je Đoković.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter