0
ATP

STIV KER O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Voleo bih ga u timu, on može da čuva bilo kog NBA igrača!

Objavljeno: 06.09.18 u 13:47

Trofejni trener šampiona NBA lige, Stiv Ker, vrlo pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, čak i kao potencijalnom košarkašu.

Stručnjak na klupi Golden Stejt Voriorsa je opisao zbog čega voli tenis pored košarke.

– Kretnje su slične. To je i jedan od razloga zbog kog volim da igram tenis. Ne mogu to više da radim, jer moja kolena to nisu u stanju da podnesu, ali igrao sam ga godinama nakon što sam završio karijeru i shvatio da su kretnje veoma slične. Jurite za loptom, pognuti ste napred. Pripremate se za udarac u tenisu, ista je pozicija kao defanzivan stav u košarci. Levo-desno, napred-nazad, pa skok kako biste ‘uhvatili’ smeč… Sve kao u košarci – ispričao je Ker.

Zatim je nastavio hvalospeve o Rodžeru, Rafi i Novaku.

– Rodžer je Rodžer. Svi vole da ga gledaju. Ali, Novak Đoković je moj omiljeni igrač. Volim da gledam kako se kreće u igri, deluje kao da u isto vreme pokriva svaki ugao terena. Tako je brz i spretan… Teško je ne voleti Nadala. Jedinstven je, drugačiji, koliko samo spina unese u tu lopticu. Izgleda kao ‘lajnbeker’ na terenu, čista snaga prirode. Uživam da ih gledam.

A kad  je upitan koga bi od vodeće trojke svetskog tenisa voleo da ima u timu.

– Oh Bože… Morao bih da izaberem Đokovića. Mislim da bi mogao da čuva bilo koga u odbrani. Pomera noge na ekstremno dobar način. Od strane do strane, verujem da bi ostao ispred bilo kog igrača. A, bio bi dobar i u kontranapadu, očigledno. Voleo bih da ga vidim na košarkaškom terenu – poručio je Stiv Ker.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter