0
ATP

KAKVA IZJAVA BUGARINA: Na istom sam nivou kao Novak Đoković!

Objavljeno: 21.08.18 u 11:49

Najbolji teniser Bugarske Grigor Dimitrov istakao je da je njegov nivo forme porastao i da sada može da se nosi sa Novakom Đokovićem.

Vodio je Dimitrov protiv Đokovića u osmini finala Sinsinatija, ali je posle prekida Srbin uspeo da preokrene i pobedi.

– Znao sam tačno šta treba da radim, imao sam ga gde želim, a u tim trenucima on je počeo da igra opušteno, agresivnije, jer je znao da mu je to jedina šansa da me pobedi. Sve je išlo u njegovu korist, iskreno. Očigledno je njegovo iskustvo u takvim mečevima kojih je imao mnogo poslednjih godina bila njegova prednost. Njegova igra u defanzivi je neverovatna – hvalio je Bugarin našeg asa.

Do sada dva tenisera su odigrala devet mečeva, Đoković je slavio osam puta, Dimitrov samo jednom.

– Uradio sam šta je trebalo da popravim iz prethodnih mečeva. Moram da radim na tome. Kada budemo opet igrali znaću na čemu da radim. Kao kada pravite kuću – zidate ciglu po ciglu. Ko zna koliko će mi mečeva biti potrebno da bih ga pobedio. Ali osećam da sam na tom nivou, a uvek mi izmiču sitni detalji koji rešavaju pobednika. Ne plašim se to da kažem. Takav sam. Protiv koga god da sam igrao u prošlosti, bez bozira da li je Novak, Rafa ili Endi, siguran sam da sam na tom nivou. Moram samo da radim na tome i igram tako svakodnevno – zaključio je Dimitrov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter