0
Tenis

FOTO: Виктор Червяков

WTA MOSKVA: Uspeh karijere, Olga Danilović u finalu!

Objavljeno: 28.07.18 u 16:50

Mlada srpska teniserka danas je napravila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Pobedom od 2:1 (6:2, 5:7, 7:5) nad Beloruskinjom Aliksandrom Sasnovič plasirala se u finale turnira u Moskvi.

Nakon dva početna servis gema bez brejk prilika u prvom setu, Olga Danilović je igrala napadački na servis svoje rivalke i uspela da dođe do brejka. Sasnovič je već u narednom gemu imala tri brejk prilike, ali srećom nije iskoristila nijednu. Povela je Danilovićeva sa 3:1, a potom ponovo imala brejk loptu, ali je Beloruskinja uspela da osvoji drugi gem u prvom setu.

Kao i prilikom prethodne serve srpske teniserke, Aliksandra Sasnovič je ponovo imala čak tri brejk lopte ali je ponovo uspela Olga Danilović da se odbrani, a potom na servis Beloruskinje napravi drugi brejk, pa i set u sledećem servis gemu.

Veoma uzbudljivo na startu drugog seta, Olga Danilović je odmah napravila brejk u gemu gde je imala četiri prilike za to. Sjajnim servama nije dopustila rivalki da dođe do poena u narednom gemu pa je povela sa 2:0, ali je Sasnovič onda osvojila dva vezana gema, svoj i brejk. Kao i u slučaju brejka Danilovićeve u drugom setu, četiri brejk prilike imala je Beloruskinja koja ja stigla do izjednačenja.

U lošem trenutku je Olga Danilović dopustila drugi brejk rivalki. Igralo se gem za gem sve do 12. gema kada je rezultat bio 6:5 za Beloruskinju. Povela je Sasnovič sa 0:30, ali je uspela Srpkinja da izjednači. Međutim usledila je brejk i set lopta za Beloruskinju, nije iskoristila prvu, ali jeste drugu za izjednačenje u setovima.

A onda veliko nadigravanje u petom setu i čak pet brejkova. Obe teniserke su dobro servirale na startu pa u prva dva gema nije bilo brejk lopti, ali je Aliksandra Sasnovič servis već ispustila u trećem gemu. Brejk je uspela da odbrani potom Danilovićeva na impozantan način u gemu na čak 17 poena! Pet brejk lopti imala je Beloruskinja, ali je srpska teniserka sve odbranila i povela sa 3:1.

Opet dobri servis gemovi obe teniserke i rezultat 4:2 za Srpkinju. U sedmom gemu Olga Danilović stiže do dve vezane brejk lopte, prvu ne koristi, ali drugom dolazi do 5:2 i krupnog koraka za finale. Ponela je ta situacija još uvek neiskusnu srpsku tinejdžerku koja je odmah zatim ispustila svoj servis, da bi Sasnovič osvojila na svoju servu, pa napravila lako još jedan brejk što je ukupno bilo tri vezana gema za Beloruskinju od čega samo jedan na njenu servu.

Lako je Sasnovič situaciju vratila na početak, ali je i prokockala. Pri rezultatu 5:5 je Olga Danilović iskoristila prvu brejk priliku i povela. A onda, kao da ima višegodišnje iskustvo ovakvih mečeva. Četiri dobra servisa pri vođstvu 6:5, osvojen gem bez izgubljenog poena i pobeda koja vodi u finale WTA turnira u glavnom gradu Rusije.

Tamo će Olga Danilović igrati protiv Anastasije Potapove koja je bila na gem od pobede protiv Tamare Zidanšek kada je Poljakinja predala.

Finalni meč je na programu sutra od 9 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter