1
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK ĐOKOVIĆ: Samo da ne osećam bol!

Objavljeno: 21.03.18 u 10:46

Najbolji srpski teniser uveliko se priprema za start Mastersa u Majamiju, a sa vrele Floride šalje jasnu poruku navijačima.

Naš najbolji sportista ne oseća više bol. Kako sam kaže sada može da se fokusira na teren.

– Poslednja dva dana nisam osetio bol i bio sam u stanju da se fokusiram isključivo na igru. To je prilično osvežavajuće. U poslednjih nekoliko dana zapravo posle mnogo vremena potpuno mogu da se fokusiram na teren umesto da u glavi non stop razmišljam da li će biti bola ili ne – istakao je Novak Đoković.

Naravno, srpski ‘broj jedan’ je svestan da je daleko od dobre forme, od one koja ga je svrstala u red najboljih ikada u ‘belom sportu’.

– Daleko sam od svoje najbolje verzije, ali svaki dan je prilika da se osećam bolje nakon frustrirajućeg perioda. Naučio sam mnogo o sebi. Bio je veliki, veliki blagoslov proći kroz ovo. U poslednjih šest, sedam godina bio sam vrlo uspešan u ovom sportu i vrlo sam zahvalan zbog toga. Ali očigledno sam morao da se suočim sa različitim okolnostima i situacijama sa kojima se nikada nisam suočio.

Nole je istakao da je situacija jasna i da mora da prihvati nove okolnosti.

– Još nisam u najboljem mogućem stanju. Svaki dan je proces za mene i to je prilika da nešto novo naučim, rastem i posle perioda obeleženog povredama pokušam da shvatim način kako da igram bezbolno. Morao sam, da promenim mnogo stvari u igri da bih to prihvatio. Imao sam određene posledice od hirurške intervencije, ali više ne igram sa bolom što je najvažnije. Sve što mogu da učinim je da pokušam da napredujem svaki dan – zaključio je Novak Đoković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter