0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Federeru 20. gren slem titula! (FOTO)

Objavljeno: 28.01.18 u 12:50

Švajcarski teniser Rodžer Federer savladao je hrvatskog igrača Marina Čilića 3:2 u setovima u finalu Australijan opena i tako osvojio 20. gren slem naslov u karijeri.

Federer je meč otvorio dominantno, sa dva brejka stigao je do 4:0 i rutinski, za 26 minuta, priveo prvi set kraju.

Čilić se nije predao, prvo je odbranio brejk i set loptu pri rezultatu 5:4, nakon čega je u taj-brejku stigao do izjednačenja.

Treći set je bio egal do šestog gema i rezultata 3:2 za Federera, kada je oduzeo servis Hrvatu, poveo 4:2 i osvojivši sve svoje servis-gemove došao do 2:1, a kada je došao do 2:0 u četvrtom delu igre, činilo se da je gotovo.

Ipak, umesto sigurnog privođenja meča kraju, dopustio je Čiliću da mu dva puta oduzme servis, veže četiri gema i sa 6:3 dovede meč do petog seta, ali više nije mogao.

Tri vezana gema, dopušten jedan servis-gem Čiliću, potom još jedna serija od tri uzastopna gema za ubedljivih 6:1, konačnih 3:0 i 20. gren slem trofej u karijeri.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter