0
Tenis

US OPEN: U finalu žena, Stivens i Kiz

Objavljeno: 08.09.17 u 09:30

Američke teniserke Sloun Stivens i Medison Kiz plasirale su se prošle noći u finale Otvorenog prvenstva SAD, što će za obe biti prvo grend slem finale u karijeri.

U prvom američkom polufinalu, Stivensova je pobedila Venus Vilijams sa 6:1, 0:6, 7:5 i tako postala tek četvrta igračica koja će se boriti za trofej na US Openu a da nije medju nositeljima.

Kizova je u drugom polufinalu lako savladala zemljakinju Koko Vandevej sa 6:1, 6:2.

Duel Stivensove i Kizove biće prvo američko finale u Njujorku od 2002. godine.

Sloun Stivens je najbolji tenis odigrala u finišu trećeg seta kada je osvojila tri gema i tako sprečila Vilijamsovu u nameri da sa 37 godina postane najstarija teniserka koja je osvojila titulu na Otvorenom prvenstvu SAD.

– Jako sam srećna što sam u finalu grend slem turnira, a to je što je finale baš na US Openu sve čini još posebnije… Stvari se nisu dobro odvijale u drugom setu, ali znala sam da ću u nekom trenutku imati priliku da napravim razliku i da tada moram da iskoristim šanse, rekla je Stivensova posle meča.

Kizova je do finala stigla posle nešto više od sat igre. Ona je protiv Vandevejove upisala 25 direktnih poena i samo osam neiznudjenih grešaka, a tokom celog meča se nijednom nije suočavala s brejk loptama protivnice.

– Super je biti u finalu US opena, odigrala sam odlično, ovo je bio jedan od onih dana kada sam bila u pozitivnoj zoni, rekla je Medison Kiz.

Ovogodišnje finalistkinje Otvorenog prvenstva SAD su se do sada sastale samo jednom, u Majamiju 2015. godine, i tada je slavila Stivensova u dva seta.

Međutim, van terena se njih dve jako dobro poznaju.

– Ona je jedna od mojih najboljih prijateljica na turu. Biće teško, nije lako igrati protiv prijatelja, rekla je Sloun Stivens.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter