0
Tenis

ROLAN GAROS: Ostapenko u finalu

Objavljeno: 08.06.17 u 18:29

Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u polufinalu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske sa 7:6, 3:6, 6:3.

Ostapenko, koja danas proslavlja svoj 20. rodjendan, najmladja je teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007. godine. Ona je ujedno postala i prva Letonka koja je stigla do finala nekog grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Ostapenko će se u svom prvom grend slem finalu za svoj prvi trofej u karijeri boriti protiv pobednice drugog polufinala u kom se sastaju Simona Halep i Karolina Pliškova.

Letonka je od početka meča zaigrala agresivno i to joj se i te kako isplatilo. Ona je u prvom setu imala 21 direktan poen i 16 neiznudjenih grešaka. Ostapenko je prvi set dobila u taj-brejku sa 7:4.

Bačinski je u drugom setu uzvratila, osvojila je četiri uzastopna gema i dobila taj deo igre sa 6:3. Pomogla joj je i Ostapenko koja je u odlučujućem poenu napravila duplu servis grešku.

U odlučujućem, trećem setu Ostapenko je napravila brejk više od protivnice i 50. vinerom je uspela da završi meč i plasira se u svoje prvo veliko finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter