0
Tenis

NEZAUSTAVLJIVA: Jelena Janković u finalu Gvangžua!

Objavljeno: 23.09.16 u 12:28

Srpska teniserka brani titulu u kineskom gradu i ka tome za sada ide više nego uspešno.

Jankovićeva je u svom novom finalu WTA turnira u Gvangžuu. Ona je u polufinalu prestižnog turnira u Kini bila bolja od Ane Konjuh iz Hrvatske rezultatom 2:0 – 7:5, 7:6 (9:7).

Za to joj je bilo potrebno 106 minuta, s obzirom da su oba seta bila izuzetno neizvesna. Iako je Srpkinja vodila sa 4:1, prvi je rešen pred ulazak u taj-brejk, kada je Jelena u 12. gemu napravila brejk i povede sa 1:0.

U drugom bila je obrnuta situacija, jer je Hrvatica povela sa 4:1, a Jelena uspela da se vrati. Ovog puta ušlo se u taj-brejk, gde je Jankovićeva spasila dve set lopte. Zatim je iskoristila trenutak i sa 9:7 osvojila drugi set za plasman u finale.

Tamo će branilac titule igrati protiv pobednice drugog polufinala između Estonke Anet Kontavelt i Lesije Curenko iz Ukrajine.

Takođe danas, nešto kasnije, Jelena Janković će igrati u polufinalu dubla u paru sa Martinom Hingis protiv Govorceve i Lapko.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter