0
ATP

POBESNEO: Sudija ga oštetio, Janko odbio da mu pruži ruku (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.16 u 10:16

Janko Tipsarević poražen je posle velike borbe u drugom kolu US Opena od Španca Pabla Karenjo-Buste sa 3:6, 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.

Ključni detalj dogodio se u četvrtom setu. Tipsarević je vodio sa 2-1 u setovima, gubio je sa 5:4 u četvrtom, ali je imao 0:30 na servis protivnika. Izgradio je poen i završio ga smečom, ali sudija mu ga je oduzeo jer je navodno Janko viknuo pre nego što je poen okončan.

US OPEN: Od Srba ostao samo Novak, porazi Jelene, Janka i Viktora

 

- Ne kažem da sam izgubio zbog toga, ali mislim da bih napravio brejk na 0:40. Dodatno me je pomutila činjenica da je poen trajao jako dugo i da sam ’poginuo’ kako bih iza glave iščupao taj smeč. On je dodelio poen protivniku, rekao je da sam ja kazao ’idemo’ pre nego što je on udario loptu, što ja nikada u svojoj karijeri uradio nisam, nikad, rekao je Tipsarević posle poraza za B92.

Posle meča on je odbio da se rukuje sa sudijo Fatuhijem.

 

– O linijskim sudijama neću ni da govorim, oštetili su i mene i njega deset puta. Šteta je što organizatori na najveće terene stavljaju najbolje sudije. Tu postoji hok-aj, a na tom terenu sudija bukvalno treba samo da govori rezultat i da ćuti, tri čelendža po setu sasvim su dovoljni da ti budeš siguran u odluke. Videli smo šta se desilo i s Viktorom na Vimbldonu. Na sporednim terenima stavljaju sudije koji su prvi put u stolici, ATP igrač sam od 19. godine, a ovog čoveka prvi put vidim, a na Armstrongu sudi žena koja sudi već mnogo godina, mislim da bi to trebalo da se promeni, rekao je Tipsarević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter