1
ATP

ISTORIJA JE ISPISANA: Đoković osvojio Majami i oborio četiri velika rekorda! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.16 u 20:36

Novak Đoković savladao je Keija Nišikorija u finalu ATP turnira u Majamiju i, onako usput, oborio još nekoliko velikih rekorda.

Ima li ko jači? Pitanje je koje se odavno ne spominje, jer odgovor znaju gotovo svi stanovnici planete na kojoj živimo. Novak Đoković još jednom je pomerio granice teniskih rekorda, a sve to pobedom nad Keijem Nišikorijem u finalu turnira u Majamiju.

Besprekorni Nole posao je završio za 86 minuta igre – 2:0 (6:3, 6:3).

Nisu najbolje ušli u meč nijedan od dvojice finalista. Nisu se kretali kako umeju, bilo je nekoliko neiznuđenih grešaka na koje nismo navikli, a u takvoj konstalaciji snaga na površinu je isplivao veći kvalitet Novaka Đokovića, pa je prvi set pripao njemu brejkom u osmom gemu, trećim u prvom setu.

Ako je u prvom setu najčešće dolazio do poena preko grešaka Nišikorija, u drugom je počeo da igra svoju igru i sa mnogo više samopouzdanja i opuštenosti u udarcima da rešava poena u svoju korist.

Brže i lakše je počeo da dolazi do poena u kojima je bilo i nekih atraktivnih poena koji su završavali na linijama, pa je najbolji svetski teniser već na početku poveo sa 2:0, a zatim i sa 4:2. Tada je Japanac spasio brejk loptu Novaka, smanji na 4:3 i zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u levom kolenu.

Više je delovalo da je tom pauzom pokušao da dođe do predaha i malo ‘uspori’ Đokovića, ali mu nije pošlo za rukom. Novak je sledeći gem na svoj servis dobio bez izgubljenog poena, a onda je u narednom iskoristio treću meč loptu u ovom gemu i osvojio trofej.

Ovim trijumfom Novak Đoković oborio je čak četiri rekorda. Postao je igrač sa najviše osvojenih trofeja na turnirima Masters serije, sada ih ima 28, jedan više od Rafaela Nadala. Zatim je postao igrač sa najvećom zaradom na turnirima, ali i čovek sa najviše osvojenih vezanih titula na američkoj turneji.

Osim toga, izjednačio se sa Andreom Agasijem po broju osvojenih pehara u Majamiju, sada ih obojica imaju po šest.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter