0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP MAJAMI: Đoković lako do naredne runde, Troicki trijumfovao u maratonskom meču

Objavljeno: 26.03.16 u 08:54

Novako je trebalo samo 80 minuta da preskoči prvu prepreku na turniru u Majamiju, a Viktoru čak tri sata.

Prvi teniser sveta „preslišao“ je Brintanca Kaljla Edmunda u dva seta 6:3, 6:3. Od samog starta Novak je Edmundu stavio do znanja da nema šta da traži u ovom meču i oduzeo servis protivniku, došavši do prednosti od 4:0. Britanac je uspeo da vrati samo jedan brejk i to je sve što je uradio u prvom setu. Početak drugog seta bio je malo teži za Novaka, jer je Edmund na sve načine pokušavao da namuči našeg tenisera. Međutim, posle početnih 2:1, Đoković uzima brejk i tu prednost je odžao do dsamog kraja.

U sledećoj rundi Đokovićev protivnik biće Žo Souza.

Drugi najbolji srpski teniser, Viktor Troicki pošteno se namučio u meču protiv 56. tenisera sveta, Španca Iniga Servantesa. U meču koji je trajao tri sata, troicki je posle spašavanja četiri meč lopte uspeo da trijumfuje sa 2:1 (6:7, 7:6, 7:6).

U prvom setu oba tenisera su odlično serviral, tako da nije bilo brejkova. U drugom je Troicki bukvalno podigao iz pepela. Pri rezultatu 5:6, Servantes je imao čak tri meč lopte, ali je Viktor uspeo da izbori taj brejk u kome se susreo sa još jednom meč loptom, ali je i nju sapsio i kasnije uspeo da dobije set.

Treći set je, takođe, bio neizvestan iako se tako u jednom trenutku nije činilo. Naš teniser je imao brejk prednosti i 4:2, ali je Španac upeo da stigne i još jednom set uvede u taj brejk u kome je Troiski prvu meč loptu pretvorio u pobedu.

Sledeći protivnik 19. nosiocu na turniru biće Francuz David Gofan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter