0
Tenis

WTA DUBAI: Kiša odlaže mečeve 2. kola

Objavljeno: 17.02.16 u 18:07


Na WTA turniru u Dubaiju danas je trebalo da budu odigrani mečevi drugog kola, ali će organizatori morati da naprave reorganizaciju planiranih susreta s obzirom na to da je snažna kiša odložila njihov početak.

Na terenu će se danas naći i dve srpske predstavnice – Ana Ivanović i Jelena Janković, koje su na samom startu prikazale odličnu igru. Ana Ivanović se sastaje sa prvim nosiocem Simonom Halep, koja je na početku turnira bila slobodna. Ana protiv Simone vodi 4-2 u međusobnim duelima, s tim da je dva meča Rumunka predala – na turniru u Dohi 2013. godine se povukla nakon prvog seta, dok meč u Pekingu 2014. nije ni odigran. Ukoliko savlada treću teniserku sveta, Anu u četvrtfinalu očekuje pobednica susreta Barbara Stricova-Julija Gergeš.

Jeleni Janković na putu ka najboljih osam predstoji okršaj sa Nemicom našeg porekla – Andreom Petković, koja je u svom prvom meču savladala Italijanku Kamilu Đorđi. Ovo će biti sedmi susret inače dve dobre prijateljice, a Nemica ima dve pobede više od naše teniserke (4-2). Poslednji put su igrale u polufinalu turnira u Nirnbergu pre tri godine, kada je Andrea slavila u dva seta. Pobednicu ovog meča u narednom kolu očekuje bolja iz duela u kojem se sastaju Karla Suarez Navaro iz Španije i Francuskinja Karolin Garsija.

Turnir u Dubaiju se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 2.000.000 dolara.

Pripremio: Viktor Veličković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter