0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

IMA LI KO JAČI?! Novak krenuo u ‘masakr’, pa usporio, ali ipak pokazao Federeru ko je gazda! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.16 u 12:01

Delovalo je da neće biti tako, ali smo ponovo videli spektakl u duelu Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji je ovog jutra pripao srpskom teniseru 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3).

Dominiraju Karolina Pantersi NFL-om, Golden Stejt NBA ligom, može se reći Barselona evropskim fudbalom, ali dominira i Novak Đoković svetskim tenisom!

U polufinalu Otvorenog prvenstva Australije Novak Đoković savladao je možda i svog najvećeg rivala na putu do odbrane pehara – 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) za plasman u veliko finale.

Počelo je zaista magično! Đoković je bukvalno ‘oduvao’ Federera sa terena na Rod Lejver Areni, vrlo lako je kontrolisao dešavanja na terenu, osvajao poene i gemove i potpuno dominirao nad, po mnogima, najboljim teniserom svih vremena.

Već posle 22. minuta igre došao je do vođstva od 1:0, a ‘uragan Nole’ nastavio je da duva i u nastavku meča.

Videlo se na licu Švajcarca da je šokiran dešavanjima na terenu, prosto nije znao šta ga je snašlo i verovatno niko na stadionu, pa ni kraj malih ekrana nije očekivao da posle 54 minuta igre Đoković vodi sa 2:0 u setovima sa svega tri izgubljena gema.

A onda se Federer probudio, Očekivano, nije imao šta da izgubi, ‘pustio je ruku’ i do mu je donelo nekoliko odličnih poena, a zatim i samopouzdanje kojim je uspeo da spasi dve brejk lopte Đokovića u trećem gemu, a onda napravio seriju 5:1 i došao do osvajanja trećeg seta.

Publika se obradovala i ponadala da će moći još malo da uživa u ovom duelu titana, ali je onda Đoković rekao ‘Dosta, moram da završim ovo i odmorim za finale’.

Posle nekoliko gemova u kojima su teniseri čuvali svoje servise, Novak u osmom pravi ‘brejk’, a zatim u sledećem sigurno servira za veliko slavlje i plasman u finale gde će se boriti protiv pobednika drugog polufinala Miloš Raonić-Endi Marej.

Dominacija je još jednom potvrđena!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter