0
ATP

FOTO; Teniski savez Srbije

PRIDRUŽIO SE NOLETU: Zimonjić i Matkovski na završnom Mastersu u Londonu

Objavljeno: 27.10.15 u 12:16

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski izborili su plasman na završni Masters u Londonu u konkurenciji dublova, saopšteno je iz ATP-a.

Zimonjić i Matkovski postali su sedmi par sa vizom za London, nakon što su njihovi konkurenti Indijac Rohana Bopana i Rumun Florin Merge eliminisani na startu turnira u Bazelu.

– Marćin i ja smo sezonu zapoceli sa drugim partnerima. Prvi put igrali smo zajedno u Indijan Velsu, gde smo, uprkos teškom žrebu stigli do polufinala. Od tada smo igrali prilično dobro, ostvarivali uspehe. Nije mala stvar što smo stigli do Mastersa – izjavio je Zimonjić za ATP.

Srpski veteran je dva puta osvajao završni Masters (2008. i 2010), oba puta sa Danijelom Nestorom.

Ove sezone sa Matkovskim je bez titule, a igrali su u četvrtfinalu Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena, kao i u finalu Madrida, Londona (Kvins) i Sinsinatija.

– Uvek je sjajan osećaj doći na Masters. Meni je ovo osmi, sa pet različitih saigrača. Sjajna je to stvar i za Marćina. Svake sezone se nadate ovom plasmanu, a ja se nadam da ćemo do kraja sezone uspeti da osvojimo neki trofej. Bilo bi savršeno da to uradimo baš u Londonu – poručio je Zimonjić.

Završni Masters u Londonu, na kojem će u singlu učestvovati još jedan Srbin – Novak Đoković, održaće se od 15. do 22. novembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter