0
Tenis

VTA HONG KONG: Jelena u finalu, spasila čak 14 brejk lopti

Objavljeno: 17.10.15 u 13:01

Srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu turnira u Hong Kongu pošto je u polufinalu savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5, posle dva sata i četiri minuta igre.

U 13. međusobnom duelu Jankovićeva je došla do sedme pobede iako je imala dosta problema odnosno dozvolila je protivnici 16 brejk lopti od kojih je neutralisala čak 14.

Zanimljivo je da je Venus u prvom setu imala šest prilika da oduzme servis Jeleni, ali nije uspela u tome, dok je sa druge strane Srpkinja materijalizovala jednu jedinu do koje je došla.

Dva puta je Jankovićeva servirala u drugom setu za trijumf. Nije uspela u prvom pokušaju pri rezultatu 5:4, ali je odmah potom napravila novi brejk pa je u narednom gemu iskoristila prvu meč loptu pri rezultatu 40:15.

Jankovićeva će u finalu u nedelju igrati protiv Nemice Anđelike Kerber koja je u prvom polufinalu savladala Samantu Stosur iz Australije sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter