0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Imam mnogo strasti prema ovom sportu, to mi daje motivaciju da nastavim

Objavljeno: 14.09.15 u 08:34

Posle meča, Novak Đoković je bio pun reči hvale o svom rivalu u finalu US Opena, koji pehar je osvojio po drugi put u svojoj karijeri.

– Imam veliko poštovanje prema Rodžeru i onome što njegova igra predstavlja meni i bilo kom drugom igraču. Ima neverovatne rezultate, sigurno da sam imao dodatni pritisak igrajući protiv verovatno najboljeg igrača u istoriji. Znao sam da će biti veoma agresivan i da nivo njegove igre neće mnogo padati. Uvek izvlači najbolje iz mene. Znao sam da moram da igram tako kako bih osvojio ovaj trofej i ovo je za mene neverovatno veče – bilo je prvo što je rekao Novak Đoković posle meča, a onda je u dahu nastavio:

– Ovo je neverovatna sezona. Pored 2011. verovatno najbolja sezona u mom životu, ali ove godine više uživam jer sam sada suprug i otac. Volim ovaj sport, Rodžer ima mnogo strasti prema ovom sportu, tu strast imam i ja. Da nemamo ljubav i strast da se bavimo ovim sportom ne bismo bili ovde sada. Ovi rezultati i ostvarenja su mi dodatna motivacija da nastavim – rekao je Novak.

Opisao je i situaciju iz finiša meča, kada je imao veliku prednost i servis za meč, ali je dozvolio Federeru da se vrati u život.

– Servirao sam na 5:2 u četvrtom setu i Rodžer je pokazao zbog čega je šampion. Borio se i naterao me da odigram do kraja. Imao sam sreće da ubacim nekoliko dobrih servisa u poslednjem gemu i na kraju sam osetio ogromno olakšanje kada sam video da njegov forhend izlazi u aut. Trudiću se da negujem i uživam u ovoj pobedi koliko god mogu – objasnio je Novak Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter