0
ATP

FOTO: Kirgios/Facebook

PO DŽEPU: Kirjos novčano kažnjen zbog incidenta sa Vavrinkom

Objavljeno: 24.08.15 u 18:50

Udruženje teniskih profesionalaca uslovno je suspendovalo Australijanca Nika Kirjosa na 28 dana i novčanom kaznom od 21.450 evra zbog vređanja Stana Vavrinke tokom meča na turniru u Montrealu.

U slučaju da Kirjos u narednih šest meseci ne ponovi sličan incident, ova kazna biće mu ukinuta.

– Incident je nečuven i užasno utiče na naš sport. Nik je izrazio žaljenje, najbolje bi bilo da nauči lekciju i najvažnije je da razume kakvu odgovornost ima – saopštio je izvršni potpredsednik ATP Gejl Dejvid Bredšo.

Kirjos, koji je poznat po temperamentnim ispadima van terena, izrazio se prostački pred kamerama rekavši da je njegov kolega iz Dejvis kup reprezentracije Tanasi Kokinakis spavao sa sadašnjom devojkom Vavrinke Hrvaticom Donom Vekić.

Dvadesetogodišnji Australijanac kasnije se javno izvinio zbog nepromišljenog ispada napisavši na svom Tviter profilu da je komentar „neprihvatljiv i izrečen u afektu, da preuzima odgovornost i da žali zbog svega što se dogodilo“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter