0
ATP

MONTE KARLO: Đoković posle kiše i pauze srušio Berdiha i ušao u istoriju!

Objavljeno: 19.04.15 u 18:41

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je ATP turni u Monte Karlu nakon što je u finalu savladao Tomasa Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3.  

Nakon dva sata i 42 minuta igre i posle prekida od 70 minuta zbog kiše pri vođstvu Novaka od 1:0 i 3:2 u drugom setu, Đoković je uspeo da slomi otpor sjajnog Čeha. 

Đoković je postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Masters turnira u sezoni – Indijan Vels, Majami i Monte Karlo.

Takođe, Novaku je ovo 23. trofej u turnirima iz Masters 1000, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom na drugom mestu večne liste, iza Rafaela Nadala sa 27. 

Đoković je nešto sporije ušao u meč, dozvolio protivniku da mu oduzme servis i povede 2:0. Ipak, prednost Berdiha nije dugo trajala, pošto je najbolji teniser sveta ubrzo podigrao nivo igre i došao do izjednačenja, a potom i do osvajanja prvog seta.

Ključni trenutak dogodio se u drugom setu kada je Novak spasio tri brejk lopte i poveo 3:2, nakon čega je usledila pauza od 72 minuta zbog kiše. 

Pauza je prijala Čehu, koji je uspeo da izjednači na 1:1, ali je Novak u odlučujućem setu na samom startu uzeo dva brejka i potom suvereno došao do pobede – 6:3.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter