0
ATP

AO: Američki kvalifikant mučio Nadala

Objavljeno: 21.01.15 u 13:31

Rafael Nadal je uspeo da se plasira u treće kolo Australijan Opena, ali daleko teže nego što je bilo ko mogao i da pretpostavi pošto mu je za trijumf protiv Amerikanca Tima Smičeka bilo potrebno čak pet setova – 3:2 (6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5).

Meč koji je trajao čak četiri sata i 10 minuta odlučen je tek gemovima na razliku u petom setu i to tako što je Španac napravio brejk u 11. gemu, a potom u 12. najpre propustio tri meč lopte, da bi četvrtu nekako uspeo da iskoristi.

Smiček, koji je 112. teniser, sveta, je oduševio i publiku na Rod Lejver Areni i sve koji su gledali prenos meča pošto se hrabro suprotstavio nekada najboljem igraču sveta koji je i danas igrao na zadovoljavajućem nivou.

Na kraju je ipak presudilo iskustvo, tačnije Smičekovo neiskustvo koji je u prelomnim momentima napravio nekoliko neiznuđenih grešaka. Nadal će u narednom kolu igrati protiv Izraelca Dudija Sele.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter