0
Tenis

Martina na Vimbldonu posle sedam godina

Objavljeno: 11.06.14 u 18:48

Bivša najbolja teniserka sveta Martina Hingis igraće na Vimbldonu prvi put posle sedam godina, pošto je dobila specijalnu pozivnicu organizatora turnira. Ona će na Vimbldonu nastuputi u dubl konkurencija, a partnerka će joj biti Vera Zvonarjova iz Rusije.

Hingis je na Vimbldonu osvojila titulu u singlu 1997. godine, a u dublu je trofej osvajala dva puta – 1996. i 1998. godine. Partnerke su joj tada bile Helena Sukova i Jana Novotna.

Martina+Hingis

Posle drugog odlaska u penziju 2007. godine, Hingis se vratila tenisu jula 2013. godine, ali je svoje nastupe ograničila samo na dubl.

Poslednji put je igrala na Vimbldonu 2007. godine i tada je stigla do trećeg kola u pojedinačnoj konkurenciji. Njen poslednji nastup u dublu na tom turniru bio je 2000. godine i tada je poražena u drugom kolu.

Hingis je ove godine u dublu nastupla sa Nemicom Sabine Lisicki. One su osvojile titulu u Majamiju, što je bila prva titula Martine Hingis od 2007. godine.

Specijalnu pozivnicu za Vimbldon dobio je i Kipranin Markos Bagdatis za muški singl, a pored njega pozvana su petorica britanskih tenisera.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter