Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je danas težak poraz nakon što je izgubio od Italijana Lorenca Sanoga u četvrtfinalu turnira u Beču.

Nakon meča, na konferenciji za medije, Novak je konstatovao da je ovo veoma tužan dan za pravoslavlje, aludirajući na smrt Mitropolita Amfilohija.


Da, jeste ovo jako tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina – istakao je najbolji teniser sveta i dodao:

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA SENZACIJA U BEČU: Italijan nadigrao srpskog asa, da li je ovo najgori Novakov meč u karijeri?

Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sećamo njega i da sa osmehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme, koje je bilo jako turbulentno vreme u Crnoj Gori; naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala.

Novak je otkrio koliko je ova tužna vest uticala na njegovu igru.

– I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vest; jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Ali, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam hteo da odradim i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način.