0
ATP

FINALE ROLAN GAROSA: Đoković i Nadal sutra za ISTORIJU!

Objavljeno: 10.10.20 u 16:48

Ko će postaviti novi rekord?

Prvi i drugi najbolji teniser sveta sastaće se sutra od 15 časova u finalu Otvorenog prvenstva Francuske na čuvenom terenu ‘Filip Šatrije‘.

Rafael Nadal za sada ima stopostotan učinak u finalima ovog grend slema i ukoliko savlada našeg asa upisaće neverovatnu STOTU pobedu u Parizu. Nijedan igrač nikada nije uspeo da dođe do trocifrenog broja pobeda na ovom takmičenju.

Novak Đoković bi pobedom potvrdio svoje mesto na vrhu i postavio novi rekord. Naime, niko od najvećih tenisera u Open eri nije uspeo da svaki grend slem osvoji dva puta. 

PROČITAJTE JOŠ: OGLASILA SE PORODICA NIKOLE PEKOVIĆA: Evo kakvo je zaista zdravstveno stanje proslavljenog košarkaša!

Ukoliko bude nadigrao Nadala, Nole bi bio prvi ikada koji je to učinio, pošto ga još jedna titula na Rolan Garosu deli od toga.

Što se tiče ukupnog broja pehara na najvećim teniskim turnirima, Rafa bi mogao da se izjednači sa Federerom i uzme 20. titulu, dok Novak i pobedom ostaje treći u toj statistici, s obzirom da ih sada ima 17.

Ovo će biti 56. duel jednih od najvećih rivala u istoriji tenisa. Đoković vodi u međusobnim susretima 29-26 i čovek je koji je najviše puta savladao Nadala na šljaci (7).

Nesumnjivo je da nas sutra čeka meč koji će ostati upamćen, pa neka bolji pobedi! 

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter