0
Tenis

DOBRODOŠLA MEĐU NAJBOLJE: Tinejdžerka Iga Švjontek šampionka Rolan Garosa! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 10.10.20 u 17:51

Poljakinja veliko iznenađenje!

Danas se igrao meč finala Rolan Garosa između Ige Švjontek i Sofije Kenin. 19-godišnja Poljakinja slavila je za svega sat i 21 minut, rezultatom 6:4, 6:1.

Amerikanka Kenin je ove godine već osvojila Australijen open, ali u drugom velikom finalu nije bila uspešna.

PROČITAJTE JOŠ: FINALE ROLAN GAROSA: Đoković i Nadal sutra za ISTORIJU!

Tokom prvog seta, Poljakinja je rano napravila brejk, te je vodila sa 3:0. Tada je Kenin uspela da se povrati i izjednači na 3:3. Švjontek je na 5:3 imala servis za set, međutim Kenin je osvojila taj gem. Ubrzo zatim, usledio je novi brejk i Švjontek je povela sa 1:0.

Drugi set je imao manje zanimljiv tok. Teniserke su jedna drugoj oduzele servis na početku seta, ali Kenin je zatražila medicinski tajm-aut. Pošto se vratila na teren, više nije mogla da isprati Poljakinju koja je u potpunosti kontrolisala tempo igre. Do kraja meča Amerikanka je osvojila još samo tri poena.

Švjontek je postala prva Poljska teniserka sa grend slem turnirom u singlu, a tokom celog turnira nije izgubila nijedan set.

https://www.youtube.com/watch?v=X_ZYa-DAkY0

FOTO: YouTube screenshot

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter